skip to content

Мої куховарські експерименти. Деруни з печерицями.

Люблю деруни і печериці. Вирішив об’єднати їх в одне ціле. Думав, першовідкривач у цій справі, однак, коли після приготування порився в мережі, то перефразовуючи Остапа Бендера (момент коли він читав вірші Адаму Казимировичу Козлевичу, “Золоте теля”) виявилося, що цей рецепт придумали задовго до мене.

Ну, а я готую їх так: картопля з шампіньйонами приблизно в однакових пропорціях натирається.
Деруни з шампіньйонами

Якщо натиратиму їх на звичайній тертці, то вийдуть деруни з шампіньйонами і м’ясом, ;-) тож користуюся блендерним набором у якого в комплекті спеціальний диск для дерунів.
Деруни з шампіньйонами

Загалом весь девайс виглядає так.

Деруни з шампіньйонами

Почергово пропускаю картоплю та гриби. Можна також цибулину кажуть щоб картопля не чорніла, також смак свій додає. Кому як довподоби.

Виходить така от каша-малаша. Сіль, перець, приправи за смаком. Одне-два яйця (щоб “тримали форму”) в залежності від кількості натертого, можна ложку борошна, перемішати. Доки збереться рідина, а потім зливати її, як майже всі рекомендують ніколи не чекаю, одразу на сковорідку та й усе. Все зайве випарується, аби витяжка справлялася. Допоки проводимо ці маніпуляції можна поставити сковорідку з олією щоб грілася.

Деруни з шампіньйонами

Після того як все перемішане виходить така от “саламага.”

Деруни з грибами

Далі, на сковорідку!

Деруни з шампіньйонами

Олії я даю небагато, тож коли викиладаю деруни на тарілку то сковорода повністю суха.

Деруни з грибами

Особисто смажу на середньому вогні без кришки, тоді вони виходять більш хрусткішими, ну це на любителя, можна і з кришкою. За час доки готуються можна помити блендер ;-)

З моменту приготування інгрідієнтів до “укладки” першого деруна на сковорідку минуло 23 хвилини, ну я не поспішав.

Фінального фото де вони гарно викладені у мисці не має по тій причині, що з’їдалися одразу.

Пе.Се. Не стверджую, що це унікально-ідеально-рідкісний рецепт. А ще цікаво чому стверджують що деруни/драники — білоруська страва. Про те як я їздив у Білорусь є запис у блозі. Буду вдячним як поділитеся своїми рецептами приготування дерунів.

Далі буде ;-)

Ну,а кому зовсім лінь готувати напишіть, запрошу в гості якогось довгого осіннього вечора і пригощу такими ось дерунами.

ДолученняРозмір
de1.jpg31.66 КБ
de2.jpg49.68 КБ
de3.jpg31.17 КБ
de4.jpg44.46 КБ
de5.jpg40.96 КБ
de6.jpg24.73 КБ
de7.jpg28.05 КБ

Коментарі

Я приготувала справді дуже

Я приготувала справді дуже смачні, але смажити потрібно довше ніж звичайні деруни.

Ага! Є такий момент!

Ага! Є такий момент!